Έλαβε χώρα 13 Απριλίου στην Πάτρα
Στα πλαίσια της εκδήλωσης εξετάαστηκε η συμπεριφορά των αχαϊκών ποικιλιών του Ροδίτη και του Σιδερίτη, και τις εκφράσεις τους στο αχαϊκό terroir. Παράλληλα δοκιμάστηκαν αρκετές ετικέτες οίνων, σχεδόν από όλα τα οινοποιεία της περιοχής, χωρισμένες ανά περιοχή, ποικιλία και στυλ οινοποίησης. Την παρουσίαση την έκανε ο σύμβουλος οινολόγος Τάσος Δροσιάδης. Σκοπός του Masterclass:
- Να εκπαιδεύσει τους οινοπαραγωγούς της περιοχής, για την συμπεριφορά των τοπικών ποικιλιών, ανά τόπο καλλιέργειας, εντός Αχαΐας σε σχέση με την ποιότητα, και πως αυτή μπορεί να επιτευχθεί.
- Να δείξει στους τοπικούς οινοπαραγωγούς, τα διαφορετικά στυλ οινοποίησης που μπορούν να πετύχουν.
- Απομυθοποίηση της αντίληψης περί κακής ποιότητας των δύο (2) αυτών ποικιλιών, παρουσιάζοντας εξαιρετικές και βραβευμένες ετικέτες.

