Κτήμα Μπριντζίκη Α.Ε.

Λατζόι, Ηλείας

brintziki@gmail.com

+30 2621069183  -   +30 26210 69283

Το Κτήμα Μπριντζίκη αποτελεί το πρώτο «πράσινο» οινοποιείο της Ελλάδας, με παραγωγή βιολογικών οίνων με μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα χρησιμοποιώντας ψύξη και θέρμανση μέσω γεωθερμικής ενέργειας και ηλεκτρικό ρεύμα από φωτοβολταϊκά. Με τον τρόπο αυτό το Κτήμα καθορίζει την οικολογική και φιλική προς το περιβάλλον λειτουργία του, παράγοντας βιολογικούς οίνους.

Η οικογένεια Μπριντζίκη ίδρυσε το οινοποιείο το 1994 με όραμα τη δημιουργία μοναδικών οίνων αξιοποιώντας το ιδανικό μικροκλίμα απο τα αργιλοπηλώδη εδάφη της περιοχής και την υγρασία των ποταμών. Οι αυτόχθονες ποικιλίες που ευδοκιμούν είναι ο Ροδίτης, ο Τινακτορώγος, η Μαλαγουζιά, το Φιλέρι, το Ασύρτικο (Λευκές ποικιλίες), ο Αυγουστιάτης, το Αγιωργίτικο και το Merlot ( ερυθρές ποικιλίες).

Στο Κτήμα παράγονται μερικά από τα καλύτερα κρασιά της Νότιας Ευρώπης χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες και πιστοποιημένη βιολογική καλλιέργεια. Ταυτόχρονα, οι δεσμοί της εταιρίας με το παρελθόν της ολυμπιακής γης είναι άρρηκτοι και κάθε προϊόν είναι μέρος της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής μας.