Γενική Συνέλευση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης στις 26 Σεπτεμβρίου

Στην Γενική Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 26.09.2018 εγκρίθηκε ομόφωνα ο ισολογισμός χρήσης 2017 της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης ΠΔΕ.

Στη συνέλευση παραβρέθηκαν οι Ολυμπιονίκες Όλγα Βασδέκη, Νίκη Μπακογιάννη και Νίκος Συρανίδης, οι οποίοι «πρωταγωνιστούν» σε προωθητικό σποτ της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Δυτικής Ελλάδας, που στόχο έχει την ανάδειξη, προβολή και προώθηση του αγροδιατροφικού πλούτου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

«Οι Ολυμπιονίκες μας είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές για την ανάδειξη της ποιότητας της διατροφικής αξίας των αγροτοδιατροφικών μας προϊόντων, αλλά και την προώθηση της μοναδικής Μεσογειακής διατροφής. Αυτή η προσπάθεια ξεκινά από την Ολυμπιακή Γη, κι έχει στόχο να προωθήσει και στο εξωτερικό τα ανταγωνιστικά μας προϊόντα, δεδομένου ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δίνει έμφαση στον πρωτογενή τομέα και στη διαρκή βελτίωση της παραγωγής. Σχεδιάσαμε, διεκδικήσαμε πόρους και υλοποιούμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων, που μοναδικό στόχο έχει έναν ισχυρό πρωτογενή τομέα, βασικό πυλώνα ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας»,  δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Στην πρωτοβουλία της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, τη συνεργασία με τους Ολυμπιονίκες και τους συμβολισμούς της, αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης ΠΔΕ Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, τονίζοντας: «Η Περιφέρειά μας και η ανάδειξή της από διακεκριμένους αθλητές- πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό, μπορεί να συμβάλλει στην οργανωμένη προαγωγή της τοπικής υγιεινής διατροφής και των προϊόντων της. Άλλωστε, το πράσινο φύλλο ελιάς στεφανώνει όχι μόνο τους Ολυμπιονίκες, αλλά και τον κόπο των αγροτών του τόπου μας και υπό αυτή την έννοια, την προσπάθειά μας ενώνει ένα ιερό στοιχείο του πολιτισμού μας», ενώ συνεχίζοντας κατέληξε: «Θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω τους Ολυμπιονίκες μας, για την εθελοντική τους προσφορά, όπως επίσης τους σκηνοθέτες Φωτεινή Γκάβαλου και Γιώργο Γκάβαλο για όσα εθελοντικά συνεισέφεραν σε αυτήν μας την κοινή προσπάθεια».

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ακόμη ο βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Ολυμπισμού, Εθελοντισμού και Αθλητισμού Δημήτρης Κωσταριάς και η σκηνοθέτης Φωτεινή Γκάβαλου.

Το σποτάκι της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, στο σύνδεσμο: www.youtube.com/watch?v=FbyifDULcy0